Dieren

g.dieren die krachtens een onherroepelijke bestuursrechtelijke of strafrechtelijke maatregel in verband met agressie niet mogen worden gehouden;

In de parlementaire behandeling is in MvT, Kamerstukken II 2011/12, 32 810, nr. 3, p. 4. het volgende over artikel 3.14, ,eerste lid, onderdeel g, van de Wet IB 2001 geschreven:

In artikel 3.14, eerste lid, onderdeel g, van de Wet IB 2001 worden kosten die verband houden met bepaalde (categorieën) dieren aangewezen als kosten die niet in aftrek kunnen worden gebracht bij het bepalen van de winst.

In de huidige wettekst wordt voor deze (categorieën) dieren verwezen naar de Regeling agressieve dieren. Die regeling is echter per 1 januari 2009 ingetrokken.

In verband hiermee wordt de genoemde bepaling opnieuw geformuleerd, waarbij in algemene zin kosten voor dieren die krachtens een bestuursrechtelijke of strafrechtelijke maatregel in verband met agressie niet mogen worden gehouden, van aftrek worden uitgesloten. Dat betekent dat dergelijke kosten voor u als IB-ondernemer niet aftrekbaar zijn en uw fiscale winst daarmee verhogen.

Hiermee is qua doel en strekking geen wijziging beoogd ten opzichte van de oude definitie. De onderhavige wijziging werkt terug tot en met 1 januari 2009, omdat de Regeling agressieve dieren per die datum is komen te vervallen.’

DutchEnglish