Jaarrekeningen
opstellen

 • De jaarrekening

  De jaarrekening geeft een jaarlijkse inkijk in de financiële situatie van een bedrijf. Waar reguliere financiële rapportages vooral voor u zelf zijn, is een jaarrekening ook van belang voor de belastingdienst, bank en investeerder. U kan ervoor kiezen om de jaarrekening zelf op te maken, dit is echter een tijdrovend proces. Het is daarom in veel gevallen verstandig een financiële professional in te schakelen. Deze neemt het schrijven en opstellen van de jaarrekening van u over. Dit garandeert een rapportage van hoge kwaliteit, terwijl u tijd overhoudt die gestoken kan worden in de kernactiviteiten van uw onderneming.

  Twee types: fiscaal en bedrijfseconomisch
  Wij onderscheiden twee type jaarverslagen: de fiscale jaarrekening moet aan de eisen van de belastingdienst voldoen en wordt gebruikt om de fiscale winst van een onderneming te berekenen. Deze rapportage dient daarmee als basis voor de heffing van inkomsten- en vennootschapsbelasting. De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een inkijk in de financiële conditie van een onderneming. In deze rapportage wordt er geen rekening gehouden met fiscale normen, maar richt zich vooral op het vermogen en de ondernemingsresultaten vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Deze rapportage is van belang bij het contact met de bank, of bij het verkopen van een onderneming.

  Hoe helpt ONZ Kantoor bij de jaarrekening?

  Bij ONZ Kantoor kunnen we het maken van de jaarrekeningen geheel uit handen nemen. U levert ons de benodigde informatie aan. Wij zorgen dat u een complete en duidelijke jaarrekening terugkrijgt die gebruikt kan worden bij uw belastingaangifte, of het contact met uw bank. Wij leveren deze dienst op maat en tegen een voordelig tarief, waardoor wij zowel met kleine als grote bedrijven werken.

DutchEnglish